Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ȘASE CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ÎN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

2 noiembrie 2018

Polițiștii de imigrări, în urma acțiunilor întreprinse pe raza municipiului București, au depistat șase cetățeni străini, în situații ilegale, fiind emise trei decizii de returnare de pe teritoriul României și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1600 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări-Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, la data de 01 noiembrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza municipiului.

Astfel, în urma activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, în situații ilegale, șase cetățeni străini, cu vârste între 18 și 67 de ani.

Pe numele a patru dintre străini, trei din India și unul din Republica Moldova, care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României, au fost emise decizii de returnare cu termen de părăsire voluntară a țării de 15 zile.

Totodată, un cetățean iranian, de 67 de ani, care se afla în ședere ilegală, ca urmare a faptului că legislația interzice returnare persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, a fost îndrumat către formațiunea de imigrări competentă să-și reglementeze dreptul de ședere.

De asemenea, în cadrul acțiunii, a fost depistat și un cetățean din Bangladesh, care poseda un document temporar de identitate pentru solicitanți de azil, motiv pentru care  a fost îndrumat către Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Giurgiu, pentru continuarea procedurii în vederea obținerii unei forme de protecție pe teritoriul României.

Polițiștii de imigrări au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate. 

BIROUL  INFORMARE  ŞI  RELAŢII  PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 150 DE PERSOANE AU FOST VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI, CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut