Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ȘASE CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ȘI TREI SOCIETĂȚI COMERCIALE SANCȚIONATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

13 septembrie 2022

Timp de patru zile, polițiștii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București au continuat acțiunile privind prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini. Șase cetățeni străini au fost depistați cu ședere ilegală, fiind emise decizii de returnare și trei societăți comerciale au fost sancționate.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

În perioda 9-12 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București – Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor au continuat acțiunile, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini.

Pentru abaterile constatate, trei societăți comerciale au fost sancționate contravențional, pentru diferite încălcări prevăzute de OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul Românie, valoarea totală a amenzilor fiind de 30.000 de lei.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii de imigrări au depistat cu ședere ilegală șase cetățeni străini, cinci bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 24 și 59 de ani, din Pakistan, China, Guineea, Maroc, Nepal și Vietnam.  

Cei în cauză au fost sancționați contravențional cu avertisment în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Pe numele cetățenilor străini au fost emise decizii de returnare, în cinci cazuri fiind dispusă și măsura de interzicerea intrării pe teritoriul statului român, pentru perioade cuprinse între 3 luni și un an.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

10 BĂRBAȚI DIN NEPAL AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ OTOPENI

Sari la conținut