Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ȘASE CETĂŢENI MOLDOVENI, DEPISTAȚI MUNCIND FĂRĂ FORME LEGALE ÎN JUDEȚUL BRAŞOV

21 septembrie 2018

Polițiștii de imigrări din Brașov, în urma unei acțiuni întreprinse, pe linia combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate, au depistat 6 bărbați din Republica Moldova, care desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă, pe un șantier din municipiul Braşov. Reprezentanţii societăţii comerciale vor fi sancţionați contravenţional cu amendă între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare străin depistat.

Activitatea de prevenire şi combatere a șederii ilegale și muncii nedeclarate a cetăţenilor străini continuă cu noi rezultate, pe raza județului Brașov.

Astfel, la data de 18 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Braşov, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Brașov o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă, beneficiind de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista”  Brașov.

În cadrul activităţii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 6 bărbați, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 20 și  41 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă conform prevederilor OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Totodată, s-a constatat faptul că străinii se aflau și în situație de ședere ilegală, astfel că față de aceștia s-a luat măsura emiterii de decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile. De asemenea, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 400 lei fiecare, pentru nerespectarea regimului juridic aplicat străinilor.

Reprezentanţii societăţii comerciale vor fi sancţionați contravenţional cu amendă între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare străin depistat.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini și angajatorilor să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int.20356 şi tel./fax 0268324288.  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL DE IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRAŞOV

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut