Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ȘAPTE STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ȘI SOCIETATE COMERCIALĂ SANCȚIONATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN DOLJ CU AMENDĂ ÎN VALOARE  DE 70.000 DE LEI

11 ianuarie 2023

Poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Dolj, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Dolj, au desfășurat ieri o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României. Șapte bărbați din India au fost depistați în situații ilegale și o societate comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 70.000 de lei.

La data de 10 ianuarie a.c., poliţiştii de imigrări din Dolj, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Dolj, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

În urma acțiunilor întreprinse, la o societate comercială au fost depistați cu ședere ilegală șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 44 de ani, toți din India.

Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, în scop de angajare în muncă, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 de zile de pe teritoriul României și au fost sancționați contravențional cu avertisment, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, în cinci cazuri, la ieșirea din țară va fi instituită și măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu același act normativ.

Totodată, reprezentantul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 70.000 de lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României (primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin cu şedereilegală, cu sau fărăcontract individual de muncă încheiat în formă scrisă, se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare persoană identificată).

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut