Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ȘAPTE PERSOANE BĂNUITE DE TRECERE FRAUDULOASĂ A FRONTIEREI DE STAT PRELUATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

23 august 2023

Poliţiştii de imigrări din Bucureşti au preluat ieri de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, șapte bărbați, care au fost transferați din Austria în baza Regulamentului Dublin. Cinci dintre străini au fost introduși în Centrul de Cazare a Srăinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre.

La data de 22 august a.c., polițiștii de imigrări din București au preluat ieri de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, șapte bărbați, care au fost transferați din Austria în baza Regulamentului Dublin.

Persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 19 și 38 de ani, din Bangladesh, Pakistan și Siria, sunt bănuite de infracțiunea de trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Cinci dintre acestea au fost introduse în Centrul de Cazare a Srăinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre. La ieşirea din ţară, pe numele străinilor va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Ceilalți doi străini au solicitat protecția internațională a statului român, fiind transferați în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la clarificarea situației.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut