Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ȘAPTE DECIZII DE RETURNARE EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN GORJ

28 noiembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din Gorj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza de competență, o acțiune pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre. Șapte decizii de returnare au fost emise de polițiști. 

La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii de imigrări în cooperare cu jandarmi au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre.

A fost controlată o societate comercială cu domeniul de activitate construcții, fiind depistați în ședere ilegală șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani, toți din India, care desfășurau activități lucrative la societatea verificată. Aceștia au intrat legal în România, în scop de muncă, însă la momentul depistării nu mai îndeplineau condițiile șederii pe teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul României.

De asemenea, persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.200 de lei, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, reprezentantul societății comerciale a fost invitat la sediul structurii de imigrări în vederea clarificării situației.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut