Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ȘAPTE CETĂȚENI STRĂINI  LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ

16 decembrie 2022

Polițiștii de imigrări din Hunedoara în cooperare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. Au fost depistați șapte bărbați din Pakistan și Bangladesh, care se aflau în situații ilegale.

Săptămâna aceasta, polițiștii de imigrări din Hunedoara în cooperare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara au desfăşurat pe raza de competenţă o acţiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat în situații ilegale șapte cetățeni străini, patru din Bangladesh și trei din Pakistan.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cetățenii din Bangladesh nu s-au mai prezentat la locul de muncă și au părăsit spațiul de cazare, fapt pentru care le-a fost revocat dreptul de ședere, pe numele acestora fiind emise decizii de returnare sub escortă. În ceea ce privește cetățenii pakistanezi aceștia aveau decizii de returnare emise ca urmare a refuzului prelungirii dreptului de ședere întrucât nu locuiau la adresa declarată.  

Ca urmare a celor constatate, străinii au fost introduși în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Arad până la îndepărtarea de pe teritoriul României în.

De asemenea, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut