Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ȘAPTE CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ÎN JUDEȚUL CONSTANȚA

19 octombrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța au desfășurat ieri o acțiune pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini. Șapte cetățeni străini au fost depistați în situații ilegale.

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța au desfășurat o acțiune pe raza de competență, în cooperare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, Garda de Coastă Constanța și Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini în România.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistatșapte cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, toți bărbați, din Turcia și Nepal. Treidintre cetățenii străini desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă, iar ceilalți patru se aflau în ședere ilegală pe teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional cetățenii străini și au emis pe numele acestora decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România,republicată, cu modificările și completările ulterioare.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut