Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

SANCȚIUNI DE 36.000 DE LEI PENTRU NERESPECTAREA PREVEDERILOR LEGALE LA ANGAJAREA CETĂŢENILOR STRĂINI

25 mai 2018

În această săptămână, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări din municipiul București au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 36.000 de lei pe numele reprezentanților a 4 societăți comerciale, pentru nerespectarea prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, în perioada 21-25 mai a.c., mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza municipiului București.

Astfel, în urma controalelor la mai multe societăți comerciale, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 36.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României în cazul a 8 cetățeni străini, 6 bărbați și 2 femei, din India (2), Chile (2), Brazilia, Tunisia , Maroc și Congo.

Reprezentanții firmelor cu obiect de activitate call center, fabricarea produselor textile, alimentație publică și IT au fost sancționați pentru primirea la muncă a cetățenilor străini fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța I.G.I. asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

***

În prezent, pe raza municipiului București, se află peste 3000 de cetățeni străini, care dețin permise de ședere în scop de muncă, cei mai mulți fiind din state precum China, Turcia și Filipine.

Mai multe detalii privind angajarea străinilor pe teritoriul României puteți găsi accesând pagina web a instituției http://igi.mai.gov.ro/ro/content/munca.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut