Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN OLT, ÎN ANUL 2023

5 februarie 2024

În anul 2023, polițiștii Biroului pentru Imigrări al Județului Olt au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 2.287 de persoane, cetățeni din state terțe și europeni. Au fost depistați peste 70 de străini în situații ilegale, fiind aplicate aproximativ 170 de sancțiuni contravenționale. Peste 800 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați au fost eliberate.

Activitatea polițiștilor din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Olt s-a desfășurat pe parcursul anului 2023 în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare pe linie de migrație.

În ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în anul 2023, poliţiştii de imigrări au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 2.287 de persoane, dintre care 1.940 de străini din state terțe, cei mai mulți din India, Turcia, Vietnam, Sri Lanka și 347 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia și Germania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 1.253 de permise de ședere, dintre care 1.223 pentru ședere temporară și 30 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 59 de certificate de înregistrare și 10 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.

În perioada analizată, au fost înregistrate 1.370 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 839 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 531 de cereri au fost respinse.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 64 de acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 73 de străini. Dintre aceștia, în 11 cazuri au fost emise decizii de returnare, iar în celelalte situații, străinilor le-a fost reglementat dreptul de ședere pe teritoriul României.

De asemenea, alte 37 de decizii de returnare au fost emise ca urmare a revocării vizelor sau a dreptului de ședere ori a refuzului prelungirii acestui drept.

Totodată, au fost aplicate 173 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 80.100 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată,  cu modificările și completările ulterioare și a prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI OLT

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut