Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

3 noiembrie 2023

Polițiștii de imigrări au înregistrat în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie a.c.,  2.015 cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă și au fost aprobate alte 2.073 de astfel de documente.  

Pe linia reglementării dreptului de ședere, în perioada analizată, cetățenilor străini le-au fost emise 2.339 de permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare. 1.750 de cereri de prelungire a dreptului de ședere au fost înregistrate.

Principalul scop pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României rămâne în continuare angajarea în muncă.  

Pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri, au fost emise 548 de permise de ședere.Din data de 18 martie 2022 și până la data de 1 noiembrie a.c., au fost acordate 146.761 de astfel de documente.  

Niciun cetățean ucraineannu a depus cerere de azil, în țara noastră, în perioada de referință. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.452 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști din cadrul structurilor cu atribuții în domeniu au depistat 60 de străini în situații ilegale.

Au fost efectuate 112 activități specifice de control, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale în valoare totală 81.100 lei.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut