Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE DOUĂ ZILE

11 octombrie 2023

Timp de două zile (9 – 10 octombrie a.c.), polițiștii de imigrări au înregistrat 1.169 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Alte 721 de astfel de documente au fost aprobate.

Cetățenilor străini le-au fost emise 839 de permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Au fost înregistrate 797 de cereri de prelungire a dreptului de ședere.

De asemenea, alte 240 de permise de ședere  au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști din cadrul structurilor cu atribuții în domeniu au depistat opt străini în situații ilegale.

Au fost efectuate 67 de activități specifice de control, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 34.850 lei.

Polițiștii de imigrări sunt în continuare la datorie și acționează atât cu forțe proprii cât și în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru siguranța cetățenilor.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut