Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 72 DE ORE

22 ianuarie 2024

Polițiștii de imigrări au înregistrat, în perioada 19 – 21 ianuarie a.c., 524 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Alte 331 de astfel de documente au fost aprobate, iar 39 au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 497 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate și 627 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 98 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu (Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră) au depistat 5 străini aflați în situații ilegale.

În perioada de referință, polițiștii de imigrări din cadrul Centrului de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Arad au desfășurat o misiune de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României pentru 32 de străini. Dintre aceștia, 24 sunt din Bangladesh, 6 Pakistan și 2 din Egipt.

Au fost efectuate 41 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 13 sancțiuni contravenționale.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 45.100 lei.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut