Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 72 DE ORE

11 ianuarie 2024

Polițiștii de imigrări au înregistrat în perioada 8 – 10 ianuarie a.c., la nivel național, 1.359 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Alte 1.101 cereri au fost aprobate, iar 204 au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 1.610 permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate și 1.714 cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 291 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri. Din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 146.631 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare.

Un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 72 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.466 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,5%.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu structuri cu atribuții în domeniu (Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră etc.) au depistat 29 de străini în situații ilegale, 11 dintre aceștia fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Au fost efectuate 115 acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 185 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 33.200 de lei.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut