Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE: 482 DE CERERI DE OBȚINERE A AVIZELOR DE ANGAJARE AU FOST ÎNREGISTRATE, 543 DE PERMISE DE ȘEDERE AU FOST EMISE, PRECUM ȘI ALTE ACTIVITĂȚI AU FOST DESFĂȘURATE

21 februarie 2024

Polițiștii de imigrări au înregistrat, în ultimele 24 de ore,  482 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Alte 316 de astfel de documente au fost aprobate, iar 50 au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 453 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 369 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 90 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 20 de străini aflați în situații ilegale, șase fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Au fost efectuate 70 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 11 sancțiuni contravenționale.  

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut