Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

10 mai 2024

40 de acțiuni, controale și verificări au efectuat polițiștii de imigrări, la nivel național, în ultimele 24 de ore. Opt străini au fost depistați în situații ilegale, iar unul a fost introdus în centrul de custodie publică. Peste 500 de permise de ședere au fost emise.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de imigrări au efectuat, la nivel național, 40 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.500 de lei.

De asemenea, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat opt străini aflați în situații ilegale, unul dintre aceștia fiind introdus în centrul de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Polițiștii de imigrări au înregistrat 518 cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă, au fost aprobate alte 467 de astfel de documente, iar aproximativ 70 au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 336 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 621 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, alte 167 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27,3 %.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut