Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

12 martie 2024

În perioada 4 – 8 martie a.c., polițiștii de imigrări au înregistrat 2.242 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Alte 1.837 de astfel de documente au fost aprobate.

Cetățenilor străini le-au fost emise 2.380 de permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 468 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 70 de străini aflați în situații ilegale. 26 de străini au fost introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Au fost efectuate 160 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 242 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 75.800 de lei.     

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut