Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE  DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN PERIOADA MINIVACANȚEI

4 decembrie 2023

În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie a.c., polițiștii de imigrări au înregistrat 575 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Alte 377 de astfel de documente au fost aprobate, iar 36 au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 350 de permise de ședere temporară și pe termen lung și au fost înregistrate și 707 cereri de prelungire a dreptului de ședere., în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 91 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu structuri cu atribuții în domeniu (Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră etc.) au depistat 23 de străini în situații ilegale, trei dintre aceștia au fost introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Au fost efectuate 21 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor este 6.400 lei.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut