Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN PERIOADA 17-19 NOIEMBRIE 2023

20 noiembrie 2023

Polițiștii de imigrări au înregistrat în perioada 17 – 19 noiembrie a.c., 419 cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă și au fost aprobate alte 375 de astfel de documente.  

Pe linia reglementării dreptului de ședere, în perioada analizată, cetățenilor străini le-au fost emise 1.041 de permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare. 767 de cereri de prelungire a dreptului de ședere au fost înregistrate.

Principalul scop pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României rămâne în continuare angajarea în muncă.  

Pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri, au fost emise 100 de permise de ședere. Din data de 18 martie 2022 și până la data de 19 noiembrie a.c., au fost acordate 143.780 de astfel de documente.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în perioada de referință. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.457 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști din cadrul structurilor cu atribuții în domeniu au depistat 17 străini în situații ilegale.

Au fost efectuate 22 de activități specifice de control, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.800 de lei.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut