Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

8 februarie 2024

Polițiștii de imigrări au înregistrat, în perioada 5 – 7 februarie a.c., 1.588 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Au fost aprobate alte 1.140 de astfel de documente, iar 183 au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 1.305 permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate și 1.397 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 309 permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 45 de străini aflați în situații ilegale.

Au fost efectuate 97 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 24.400 lei.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut