Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN TIMIȘ ÎN PRIMELE OPT LUNI ALE ACESTUI AN

21 septembrie 2023

Peste 4.300 de permise de ședere pentru diferite scopuri și peste 1.200 de avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Timiș în primele opt luni ale acestui an. Aproximativ 250 de străini au fost depistați în situații ilegale, dar și amenzi în valoare de 88.900 lei au fost aplicate de polițiști.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a străinilor reprezintă o prioritate a polițiștilor de imigrări din Timiș, în vederea creșterii gradului de siguranță al cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

În ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în perioada 1 ianuarie – 31 august a.c., poliţiştii de imigrări au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 4980 de persoane, dintre care 4.350 de străini sunt din state terțe. Cei mai mulți provin din Nepal – 815, Sri Lanka – 535, Serbia – 344 și India – 201, dar și 620 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Franța.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și studiile.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 4.350 de permise de ședere, dintre care 4.230 pentru ședere temporară și 120 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 565 de certificate de înregistrare și 65 de cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.

În perioada analizată au fost înregistrate 1.742 decereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 1.227 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, iar 515 cereri au fost respinse.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 133 de activități specifice de control, în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 249 de străini. Au fost emise 86 dedecizii de returnare de pe teritoriul României, cele mai multe dintre acestea au avut ca obiect șederea ilegală pe teritoriul României.

59 de persoane au fost introduse în centrul de custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

Totodată, pentru neregulile constatate în cadrul activităților specifice de control au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 88.900 lei, ca urmare a nerespectării prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, și a prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

SERVICIUL  PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TIMIȘ

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut