Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REZULTATE ALE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI PE LINIA ȘEDERII ILEGALE

28 august 2023

Poliţiştii de imigrări din Bucureşti au introdus la sfârșitul săptămânii trecute în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, un bărbat din Siria care se afla în situații ilegale. O altă persoană aflată în ședere ilegală a fost îndrumată către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.

La data de 25 august a.c., polițiștii de imigrări din București au preluat de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni un tânăr de 25 de ani, din Siria, care a fost transferat din Germania în baza Regulamentului Dublin.

Persoana în cauză este bănuită de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre, aceasta a fost introdusă în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni. La ieşirea din țară, va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În aceeași zi, polițiștii de imigrări au depistat în cadrul activităților specifice un alt  tânăr de 23 de ani, din Turcia, care se afla în ședere ilegală. Din verificări a reieșit că tânărul este membru de familie al unui cetățean român, motiv pentru care a fost îndrumat să se adreseze structurii de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere, întrucât în astfel de situații este interzisă returnarea.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut