Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REPERE DIN ACTIVITATEA POLȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN SUCEAVA,ÎN ANUL 2021

11 februarie 2022

În cursul anului 2021, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Suceava au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 2827 de persoane, cetățeni din state terțe și europeni. Au fost depistați 70 străini în situații ilegale și emise 17 decizii de returnare. De asemenea, au fost eliberate 1034 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 12 interdicții de intrare în România și 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.800 lei.

Activitatea polițiștilor din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Suceava s-a desfășurat pe parcursul anului 2021 în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare pe linie de migrație și luând în considerare dispozițiile legale, recomandările și măsurile emise de prevenire şi limitare a răspândirii infectării cu coronavirus (COVID-19).

Astfel, în ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în anul 2021, poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Suceava au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru  2827 de persoane, dintre care 2080străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Ucraina, Turcia, China, Nepal si Bangladesh și 747 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Austria, Germania şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 974de permise de ședere, dintre care 940pentru ședere temporară și 34 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 106 certificate de înregistrare și 24 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH .

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 1034 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare

în muncă, fiind emise 986 deavize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 48 dintre acestea fiind respinse.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 32 acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu și 60 de verificări în teren, în urma cărora au fost depistați 70 destrăini în situații ilegale. Pentru 17 cetățeni străini au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, 5 dintre aceștia au fost conduși sub escortă până la punctul de trecere a  frontierei, 5 au fost luați în custodie publică până la îndepărtare, iar pentru 7 s-a stabilit termenul de plecare voluntară și au fost sancţionați contravenţional.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 12 interdicții de intrare în România pentru perioade cuprinse între 3 luni și 5 ani și aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.800 lei.

             Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului.

BIROUL  PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI SUCEAVA

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut