Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REPERE DIN ACTIVITATEA POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN GIURGIU, ÎN ANUL 2020

22 ianuarie 2021

În cursul anului 2020, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Giurgiu au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 1186 de persoane, dintre care 888 din state terțe și 298 din Uniunea Europeană/SEE/CH. Au fost depistați 13 străini în situații ilegale, 8 dintre aceștia fiind luați în custodie publică. De asemenea, au fost acordate 212 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.300 de lei.

Activitatea polițiștilor din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Giurgiu s-a desfășurat pe parcursul anului 2020 în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare pe linie de migrație și luând în considerare dispozițiile legale, recomandările și măsurile emise de prevenire şi limitare a răspândirii infectării cu coronavirus (COVID-19).

Astfel, în ceea ce privește șederea/rezidența pe teritoriul României, în anul 2020, polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Giurgiu au asigurat managementul șederii, pe raza județului, pentru 1186 persoane, dintre care 888 din state terțe, cei mai mulți din Turcia, Nepal și Liban și 298 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Bulgaria, Italia și Grecia.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt conexe angajării în muncă, dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE) sau stabilirea domiciliului pe teritoriul ţării noastre.

De asemenea, ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 347 de permise de ședere, dintre care 336 pentru șederea temporară și 11 pe termen lung. Au fost eliberate 32 de certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

În ceea ce priveşte admisia în România, au fost soluţionate invitații și cereri pentru reîntregirea familiei depuse pentru străini din state terțe.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 261 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, mai mult cu 50% față de anul precedent, fiind emise 212 avize de angajare pentru lucrători permanenţi.

Pe parcursul anului, polițiștii de imigrări au organizat 25 de acțiuni și controale pe linia combaterii șederii ilegale, în cooperare cu instituțiile care au atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 13 străini în ședere ilegală.

Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea/prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 10 decizii de returnare, pentru 8 persoane  dispunându-se și măsura luării în custodie publică, iar ceilalți străini au fost puşi în legalitate.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.300 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, și OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI GIURGIU

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut