Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

REFUGIAȚII CAZAȚI LA CENTRUL DIN RĂDĂUȚI AU PARTICIPAT, VOLUNTAR, LA ECOLOGIZAREA ZONEI DIN JURUL MONUMENTULUI PALMA

27 august 2018

Un grup de cetățeni străini, refugiați în România, alături de tineri liceeni din Rădăuți, au participat, voluntar, la sfârșitul săptămânii trecute, la ecologizarea zonei din jurul monumentului Palma, între localitățile Ciumârna și Sucevița.

Refugiații voluntari sunt înregistrați la Centrul Regional de Cazare și Proceduri a Solicitanților de Azil Rădăuți și au fost invitați la inițiativa Fundației ICAR, în colaborare cu Organizația Salvați Copiii, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România- AIDROM și CRCPSA Rădăuți să participe la activități socio-culturale, educative și recreative în aer liber.

Întrucât zona în care se desfășurau activitățile era plină de deșeuri, refugiații au răspuns pozitiv propunerii organizatorilor de a ecologiza zona.

Prin această acțiune, refugiații, adulți și copii, au fost stimulați să colecteze selectiv și să înțeleagă importanța conservării unui mediu curat și sănătos, arătându-se, totodată, impresionați de frumusețea meleagurilor românești.

***
Fundația ICAR, în parteneriat cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom implementează, în perioada iunie 2017 – iunie 2019, la nivel regional, proiectul „Integrarea străinilor cu ședere legală în societatea românească – o construcție comună”, proiect finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare.

Proiectul are ca scop contribuția la integrarea socială a beneficiarilor unei forme de protecție (BPI) și a străinilor cu ședere legală în România (RTT), din județele Suceava, Neamț, Iași și Botoșani, prin implementarea unui model de integrare regională.

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut