Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PROGRAMUL DE INTEGRAREA SOCIALĂ A STRĂINILOR CARE AU UN DREPT DE ŞEDERE ÎN ROMÂNIA

  • Integrarea socială a străinilor care au dobândit un drept de şedere în România, precum  şi a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European și a cetățenilor Confederației Elvețiene, se realizează prin participarea, la cerere, la activităţi de acomodare culturală, consiliere şi învăţare a limbii române.
  • Programele de integrare în cazul acestor categorii de străini precum şi activităţile în vederea facilitării integrării se stabilesc şi se implementează pe baza nevoilor beneficiarilor.
  • Sesiunile de acomodare culturală se realizează de personalul specializat IGI în scopul familiarizării persoanelor mai sus menţionate cu tradiţiile, obiceiurile şi valorile culturale româneşti şi pentru oferirea de informaţii practice privind societatea românească. După participarea la sesiunile de acomodare culturală IGI eliberează o adeverință în acest sens.
  • Cursurile de învăţare a limbii române sunt organizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în colaborare cu Inspectoratul General pentru Imigrări şi urmăresc familiarizarea participanţilor cu limba română. La finalul cursului se eliberează un certificat de competență lingvistică care să ateste nivelul de cunoaștere a limbii române, în baza unei metodologii elaborate și aprobate de către MEN.

HARTĂ INTERACTIVĂ CU ZONELE DE COMPETENȚĂ

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut