Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PROCEDURI SIMPLIFICATE PENTRU ELEVII ȘI STUDENȚII STRĂINI

3 septembrie 2021

Inspectoratul General pentru Imigrări vine în sprijinul elevilor și studenților străini cazați în căminele campusurilor școlare și universitare, printr-o măsură de simplificare a procedurii de obținere a permisului de ședere temporară în scop de studii, care le va permite beneficiarilor să obțină un document valabil pe întreaga perioadă de școlarizare.

Inspectoratul General pentru Imigrări vine în sprijinul elevilor și studenților străini cazați în căminele campusurilor școlare și universitare, printr-o măsură de simplificare a procedurii de obținere a permisului de ședere temporară în scop de studii.

Astfel, emiterea permisului de ședere nu va mai cuprinde mențiuni referitoare la numărul camerei unde locuiesc în căminul școlar sau universitar.

Această măsură a fost luată având în vedere faptul că prelungirea dreptului de şedere se realizează pe o perioadă egală cu durata totală a studiilor, însă alocarea acestora la spațiul locativ și încheierea contractelor de închiriere se realizează pe durata anului universitar în curs. Acest fapt presupune un efort, de regulă anual, din partea  școlarilor și studenților pentru solicitarea unui nou document de ședere și un volum de lucru suplimentar pentru autorități.

Pentru cei care doresc să schimbe căminul unde sunt cazați, obligativitatea de a obține un nou permis de ședere se menține.

Demersul inițiat se încadrează în procesul de simplificare a procedurilor de lucru instituit la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări și oferă cetățenilor străini un mod de interacțiune eficient cu autoritatea statului.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut