Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PRELUNGIREA PROGRAMULUI DE LUCRU PENTRU ELIBERAREA PERMISELOR DE ȘEDERE PENTRU PROTECȚIE TEMPORARĂ, LA BUCUREȘTI ȘI CONSTANȚA

11 mai 2022

În contextul actual, urmare a numărului mare de persoane din Ucraina care se prezintă în vederea înregistrării pentru acordarea protecției temporare, Inspectoratul General pentru Imigrări a prelungit programul de lucru la structurile unde s-a înregistrat cel mai mare număr de solicitări depuse, respectiv la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București și la Serviciul pentru Imigrări al Județului Constanța.

Programul de lucru cu publicul la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București și la Serviciul pentru Imigrări al Județului Constanța a fost prelungit, persoanele sosite din Ucraina fiind așteptate pentru înregistrare și eliberarea permiselor de ședere pentru beneficiarii de protecție temporară, zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-20.00.

Măsura a fost luată în contextul numărului mare de persoane din Ucraina care se prezintă pentru înregistrare în municipiul București, până în prezent, la această structură fiind înregistrate cca 5883 de persoane din totalul de 19756 înregistrate la nivel naţional, urmată de Serviciul pentru Imigrări al Județului Constanța cu 1188.

Totodată, IGI depune eforturi constante pentru a reduce la minim timpul de aşteptare fiind luate măsuri pentru eficientizarea procesului de înregistrarea beneficiarilor protecției temporare ce au vizat crearea de fluxuri de lucru care să fluidizeze și să reducă timpii de așteptare, în prezent, durata de înregistrare, verificare și eliberare permise nedepășind 20 de minunte, cazurile vulnerabile fiind gestionate separat.

Precizăm faptul că la nivelul structurilor responsabile ale IGI se lucrează la capacitate maximă şi au fost luate măsuri pentru prioritizarea activităţilor de acordare a protecţiei temporare prin crearea unui flux continuu de lucru pentru procesarea tuturor persoanelor prezente în ziua de lucru respectivă.

Cetățenii ucraineni aflați pe teritoriul țării noastre au posibilitatea de a se prezenta pentru eliberarea premiselor de ședere la toate structurile teritoriale ale IGI, datele de contact ale acestora putând fi accesate pe site-ul oficial al IGI, la adresa www.igi.mai.gov.ro, la secțiunea Contact.

Facem precizarea că Inspectoratul General pentru Imigrări este sprijinit în ceea ce privește activitatea de informare și gestionare a fluxului de persoane, de către experți din cadrul Agenției Uniunii Europene pentru Azil(EUAA), în baza Planului operational pentru acordarea de asistență tehnică și operațională României, semnat de către Ministrul Afacerilor Interne și directorul executiv al EUAA la 28.03.2022.

Reamintim că protecția temporară reprezintă o modalitate de răspuns rapid și eficient al statului român la fluxul masiv de persoane strămutate pe teritoriul României din Ucraina, condițiile concrete de asigurare a protecției temporare și a categoriilor de persoane care pot beneficia de acest statut fiind stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 367/2022, Inspectoratul General pentru Imigrări fiind responsabil cu acordarea protecției temporare și eliberarea permiselor de ședere.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut