Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI VOR FI LA DATORIE ÎN PERIOADA MINIVACANȚEI

30 aprilie 2024

Polițiștii de imigrări vor fi la datorie în perioada 1 – 6 mai a.c. și vor acționa la nivel național, pentru siguranța cetățenilor, în contextul sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii, Zilei Naționale a Tineretului și Sărbătorilor Pascale.

În acest context, vor fi intensificate acțiunile și controalele în locurile și mediile frecventate de străini precum și în incinta operatorilor economici atunci când sunt date sau indicii cu privire la existența că în acele locuri sau medii există străini care nu respectă prevederile legale privind regimul străinilor în România.

Obiectivele principale sunt siguranța cetățeanului, precum și prevenirea și combaterea a migrației ilegale, respectiv a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, în cazul constatării unor abateri de la legislația în domeniul migrației vor fi dispuse măsuri în consecință, în funcție de fiecare caz în parte.

Pentru că ne dorim ca această perioadă să se desfășoare în condiții de siguranță, recomandăm cetățenilor străini să respecte dreptul de ședere în România și legislația în domeniu.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut