Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN IAȘI CONTINUĂ ACȚIUNILE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA MIGRAȚIEI ILEGALE ȘI A MUNCII NEDECLARATE

26 septembrie 2023

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate, rămân în continuare acţiunile prioritare ale poliţiştilor de imigrări din Iași, care contribuie la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului. Timp de două zile, patru societăți comerciale au fost verificate și aproximativ 20 de străini au fost legitimați.

La data de 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Iași, în cooperare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași au desfășurat, la nivel județean, o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.

În cadrul acțiunii au fost verificate patru societăți comerciale. La una dintre societățile controlate au fost identificați desfășurând activități lucrative, în domeniul construcțiilor, 16 străini, cu vârste cuprinse între 26 și 53 de ani, toți din Sri Lanka. Persoanele în cauză au intrat legal în România și îndeplinesc condițiile de ședere pe teritoriul țării noastre.

Trei zile mai târziu (25 septembrie a.c.), polițiștii de imigrări din Iași, în cooperare cu colegii lor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași (Serviciul Ordine Publică, respectiv Secția Regională de Poliție Transporturi Iași) și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași, au desfășurat o acțiune în gara din Iași, fiind verificate patru trenuri de călători.  

Ca urmare a verificărilor au fost legitimați doi străini, de 21, respectiv 53 de ani, din Canada și Nigeria.

Din verificări a reieșit că tânărul din Nigeria a intrat legal în țara noastră, în scop de angajare în muncă, iar bărbatul din Canada este posesor al permisului de ședere temporară emis în scop de reîntregirea familiei, nefiind constatate abateri ale legislației în domeniu.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut