Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CARAȘ-SEVERIN ȘI TULCEA ÎN ACȚIUNE

15 mai 2023

Doi bărbați din Sri Lanka au fost depistați la sfârșitul săptămânii trecute de polițiștii de imigrări. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni.

La data de 13 mai a.c., polițiștii de imigrări din Tulcea, în cooperare cu polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea, au desfășurat, în municipiul Tulcea, o acțiune ce a avut ca scop prevenirea și combaterea migrației ilegale.

În cadrul activităţilor întreprinse, polițiștii au depistat doi bărbați din Sri Lanka, care se aflau în ședere ilegală.

Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, în scop de muncă, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit țara noastră.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele persoanelor în cauză, decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (13 spre 14 mai a.c.) și polițiștii de imigrări din Caraș-Severin, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, au organizat o acțiune care a avut același obiect.

Activitatea s-a desfășurat pe Drumul Național 57A, în localitatea Pojejena, în intervalul 00:00 – 2:00.

Au fost controlate 20 de autoturisme, fiind legitimate 40 de persoane.

Ca urmare a verificărilor, nu au fost constatate încălcări în domeniul migrației.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut