Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

POLIŢIŞTII DE IMIGRĂRI DIN CARAŞ – SEVERIN AU APLICAT 62 DE SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE ÎN VALOARE DE PESTE 103450 DE LEI, ÎN ANUL 2019

31 ianuarie 2020

În cursul anului 2019, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş – Severin, au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pe teritoriul României pentru 1012 persoane, dintre care 541 din staţe terţe şi 471 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistaţi 82 de străini în situaţii ilegale și emise 12 decizii de returnare. De asemenea, au fost emise 184 de avize de angajare pentru lucrători permanenți și detașați. Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 103450 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Caraş – Severin, în cursul anului 2019, au asigurat managementul şederii şi rezidenţei, pe raza judeţului, pentru 1012 persoane dintre care 541 de străini din state terţe, cei mai mulţi din Serbia şi Moldova şi 471 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Germania, Italia şi Austria.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membri de familie ai cetaţenilor români, UE, sau SEE, studii, angajare în muncă, sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost primite 9 invitaţii, majoritatea fiind depuse pentru străini din Iran, Egipt, Maroc, Algeria, Iordania și Nigeria.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 269 de permise de şedere, dintre care 254 pentru şedere temporară şi 15 pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 119  certificate de înregistrare şi 3 cărţi de rezidenţă permanentă.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 203 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare/detaşare în muncă, fiind emise 184 de avize de angajare/detaşare pentru lucrători permanenţi.

Pe linia combaterii şederii ilegale, în perioada de referinţă au fost organizate 91 de acţiuni cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 82 de străini în situaţii ilegale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 12 decizii de returnare, 2 comunicări de părăsire prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, 6 străini au fost îndepărtaţi sub escortă, 4 au fost luaţi în custodie publică, 33 au solicitat azil, iar ceilalţi au fost puşi în legalitate.

Pentru 8 cetățeni străini a fost instituită măsura interdicției de intrare în Romania pentru perioade cuprinse între 3 luni și 5 an.

De asemenea, a fost depistată o căsătorie de convenienţă încheiată de un cetăţean din Albania care urmărea obţinerea unui drept de şedere în România.

Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 103450 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor in România republicată, O.U.G. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale UE/SEE/CH şi O.U.G. 25/2014 privind încadrarea in muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor in România.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate rămân acţiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

***

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site ul oficial al instituţiei la adresa http://igi.mai.gov.ro/.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducere timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut