Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BOTOȘANI CONTINUĂ ACȚIUNILE PRIVIND COMBATEREA ȘEDERII ILEGALE

1 septembrie 2023

Trei societăți comerciale au fost verificate, ieri, de polițiștii de imigrări din Botoșani, scopul acțiunii fiind prevenirea și combaterea migrației ilegale. 7 cetățeni străini au fost legitimați.

La data de 31 august a.c., polițiști din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Botoșani, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au desfășurat, în județul Botoșani, o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.

În acest context au fost verificate trei societăți comerciale, fiind legitimați 7 străini din Nepal și Pakistan, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 32 de ani.

Din verificări a reieșit că persoanele în cauză au intrat legal în România, în scop de angajare în muncă.

De asemenea, pe timpul acțiunii a fost desfășurată o verificare în vederea stabilirii existenței coabitării matrimoniale dintre un cetățean român și un cetățean străin.

În cadrul activităților nu au fost constatate nereguli.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare și reamintim cetățenilor străini să respecte în continuare dreptul de ședere în România și legislația în domeniu.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ÎN ULTIMELE DOUĂ ZILE, 16 STRĂINI ÎMPOTRIVA CĂRORA AU FOST EMISE DECIZII DE RETURNARE DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRELOR DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD ȘI OTOPENI

Sari la conținut