Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DESFĂȘOARĂ, LA NIVEL NAȚIONAL, O CAMPANIE DE INFORMARE A ANGAJATORILOR CARE AU ANGAJAȚI CETĂȚENI STRĂINI

21 martie 2024

La începutul lunii aprilie, polițiștii de imigrări, împreună cu reprezentanți din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă vor desfășura o serie de activități în cadrul campaniei de informare a angajatorilor cu privire la condițiile în care pot angaja cetățeni străini pe teritoriul României. Campania are ca scop prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor și conștientizarea riscurilor la care se expun în situația nerespectării prevederilor legale.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări împreună cu reprezentanții Inspecției Muncii desfăşoară,  în perioada 1 – 5 aprilie a.c., la nivel național, o sesiune de informare a angajatorilor care au angajaţi cetățeni străini sau care sunt interesaţi în acest demers, cu privire la condiţiile în care străinii pot presta activităţi lucrative pe teritoriul României, precum și drepturile şi obligaţiile ce le revin în calitate de angajatori.

Scopul acestui demers este de a crește gradul de informare și conştientizare în rândul angajatorilor, persoane fizice sau juridice, cu privire la riscurile la care se expun în situația nerespectării prevederilor legale privind angajarea sau detașarea unui cetățean străin în România.

Totodată, se urmărește prevenirea și combaterea muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul țării noastre.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut