Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU ÎNREGISTRAT APROXIMATIV 1.000 DE CERERI DE OBȚINERE A AVIZELOR DE ANGAJARE ÎN MUNCĂ, ÎN ULTIMELE DOUĂ ZILE

10 aprilie 2024

Polițiștii de imigrări au înregistrat, la nivel național, în perioada 8 – 9 aprilie a.c., 968 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă și au fost aprobate alte 642 de astfel de documente.

Cetățenilor străini le-au fost emise 1.011 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 837 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 202 permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 39 de străini aflați în situații ilegale, 14 dintre aceștia fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Au fost efectuate 57 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 8.000 de lei.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut