Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

23 mai 2024

În perioada 1 – 15 mai a.c., polițiștii de imigrări au emis 1.707 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare.

Din data de 18 martie 2022 și până în prezent au fost acordate 162.611 astfel de documente.

Un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră, în perioada de referință.De la începerea conflictului din Ucraina, 4.466 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este, la acest moment, de 29,7 %.

La nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări sunt șase centre regionale de proceduri și cazare a solicitanților de azil, la București, Galați, Giurgiu, Timișoara, Șomcuta Mare – Județul Maramureș și Rădăuți – Județul Suceava, spații destinate cazării persoanelor care au solicitat o formă de protecție în România, la cererea acestora, până la încetarea dreptului de a rămâne pe teritoriul României, în situația în care nu dispun de mijloacele materiale necesare pentru întreținere.

Centrele au o capacitate totală de cazare de 1.100 de locuri, cu posibilitatea de extindere cu încă 262 de locuri.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

UN BĂRBAT DIN BANGLADESH A FOST ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

Sari la conținut