Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ACȚIONEAZĂ PERMANENT PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR ȘI ACORDĂ SPRIJIN LA NEVOIE

22 mai 2024

Activitatea de prevenire și combatere migrației ilegale, a muncii nedeclarate a străinilor în România, precum și accesul neîngrădit la procedura de azil, sunt în continuare priorități ale  polițiștilor de imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță al cetățeanului. Peste 1.200 de permise de ședere au fost emise, 35 de acțiuni și controale au fost efectuate, 36 de străini au fost depistați în ședere ilegală, dar și alte activități au fost desfășurate, la nivel național, de polițiștii de imigrări în ultimele 72 de ore.

În ultimele 72 de ore, polițiștii de imigrări au efectuat, la nivel național, 35 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 239.500 de lei.

De asemenea, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 36 destrăini aflați în situații ilegale, doi dintre aceștia fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Polițiștii de imigrări au înregistrat 939 decereri de obținere a avizelor de angajare în muncă, au fost aprobate alte 907 astfel de documente, iar aproximativ 83 de cereri au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 988 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 922 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, alte 244 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 28,5 %.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut