Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 9.300 DE PERMISE DE ȘEDERE EMISE ȘI APROXIMATIV 18.500 DE CERERI PENTRU ELIBERAREA AVIZELOR DE MUNCĂ ÎNREGISTRATE ÎN LUNA NOIEMBRIE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

7 decembrie 2022

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere, polițiștii de imigrări au emis în luna noiembrie a acestui an,  la nivel național, 9.313 permise de ședere, dintre care 8.822 de permise de ședere temporară, 264 pentru străinii cu drept de ședere pe termen lung și 233 pentru străinii cu o formă de protecție.

Informații suplimentare privind acordarea dreptului de ședere în România găsiți accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 18.446 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 15.396 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.

Dintre avizele eliberate, 15.313 au fost pentru lucrătorii permanenți,  57 pentru lucrătorii înalt calificați, 22 pentru cei detaşați, trei pentru lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiaşi companii) și un aviz pentru lucrători sezonieri.

Totodată, la bugetul de stat au fost încasate taxe în valoare de 4.576.997 lei.

Mai multe informaţii în domeniul obținerii avizului puteţi găsi accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/obtinerea-avizului/.

Pentru eficientizarea procesului de preluare a cererilor Inspectoratul General pentru Imigrări oferă celor interesați posibilitatea transmiterii online a cererii și a documentelor necesare.

Informații suplimentare găsiți accesând următorul link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/informatii/tutoriale.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut