Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 700 DE PERMISE DE ȘEDERE TEMPORARĂ ȘI PE TERMEN LUNG AU FOST EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

27 septembrie 2023

În ultimele 48 de ore, cetățenilor străini le-au fost emise 760 de permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare. 742 de cereri de prelungire a dreptului de ședere înregistrate.

De asemenea, alte 199 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Au fost efectuate 62 de acțiuni și controale, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 12.900 de lei.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut