Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 7.000 DE PERMISE DE ȘEDERE EMISE ȘI 15.618 CERERI PENTRU ELIBERAREA AVIZELOR DE MUNCĂ ÎNREGISTRATE ÎN LUNA SEPTEMBRIE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI 

18 octombrie 2022

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere, polițiștii de imigrări au emis în luna septembrie a acestui an,  la nivel național, 7.010 permise de ședere, dintre care 6.555 de permise de ședere temporară, 156 pentru străinii cu o formă de protecție și 299 pentru străinii cu drept de ședere pe termen lung.

Informații suplimentare privind acordarea dreptului de ședere în România găsiți accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 15.618 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 12.437 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.

Dintre avizele eliberate, 12.199 au fost pentru lucrătorii permanenți, 63 pentru lucrătorii înalt calificați, 157 pentru cei detaşați, 17 pentru lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiaşi companii) și un aviz pentru un lucrător sezonier.

Dacă aveți cetățenia unui stat din afara Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau Confederaţiei Elveţiene și doriți să munciți în România trebuie să găsiți un angajator, iar dacă acesta decide să vă angajeze, va întreprinde demersurile necesare pentru obținerea unui aviz de angajare.

Mai multe informaţii în acest domeniu puteţi găsi accesând următorul link:

https://igi.mai.gov.ro/obtinerea-avizului/.

Pentru eficientizarea procesului de preluare a cererilor Inspectoratul General pentru Imigrări oferă celor interesați posibilitatea transmiterii online a cererii și a documentelor necesare.

Informații suplimentare găsiți accesând următorul link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/informatii/tutoriale.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut