Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 500 DE EUROPENI ȘI STRĂINI AU PRIMIT DOCUMENTE DE ȘEDERE, 27 DE PERSOANE AU FOST DEPISTATE ÎN ȘEDERE ILEGALĂ, O PERSOANĂ A ÎNCHEIAT CĂSĂTORIE DE CONVENIENȚĂ, IAR PENTRU 279 AU FOST EMISE AVIZE DE MUNCĂ, ÎN ANUL 2018

22 ianuarie 2019

Peste 500 de europeni și străini au primit documente de ședere, 27 de persoane au fost depistate în ședere ilegală, o persoană a încheiat căsătorie de conveniență, iar pentru  279 au fost emise avize de muncă, în anul 2018

În cursul anului 2018, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Vrancea au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pe teritoriul României pentru 864 de persoane, dintre care 605 din staţe terţe şi 259 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE. Au fost executate 81 de acțiuni, în urma cărora au fost depistaţi 27 de străini în situaţii ilegale.

Au fost emise 24 decizii de returnare  pentru: ședere ilegală (1), nerespectarea scopului declarat (8),  neîndeplinirea condițiilor de prelungirea dreptului de ședere (1), ca urmare a revocării dreptului de ședere sau a vizei de intrare în România (13).

În urma unei acțiuni desfășurată în cooperare cu alte structuri, cu atribuții în domeniu, au fost depistați cetățeni moldoveni care desfășurau activități lucrative fără forme legale. Având în vedere faptul că aceștia nu figurau cu avize de angajare/ detașare, le-au fost emise comunicări prin care li s-a adus la cunoștință faptul că activitățile lucrative pe teritoriul României se desfășoară în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României. Totodată, reprezentanții societății angajatoare au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 50.000 lei.

Poliţiştii de imigrări au aplicat 155 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 59.100 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România republicată, O.U.G. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale UE/SEE/CH şi O. G. 25/2014 privind încadrarea in muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membri de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE,  angajare în muncă sau stabilire pe termen lung pe teritoriul ţării noastre.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost primite 10 invitaţii pentru străini din Egipt, Siria, India , Iran, Liban și Maroc.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 480 de permise de şedere, dintre care 473 pentru şedere temporară şi 7 pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 69 de certificate de înregistrare şi 1 carte de rezidenţă permanentă.
În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 280 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare/detaşare în muncă, fiind emise 279 de avize de angajare/detaşare pentru lucrători permanenţi şi detaşaţi.

Polițiștii de imigrări au depistat o căsătorie de convenienţă încheiată de un cetăţean din Republica Moldova care urmărea obţinerea unui drept de şedere în România.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate rămân acţiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.
Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site ul oficial al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducere timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut