Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 20 DE STRĂINI AU FOST LEGITIMAȚI ȘI ALȚI TREI AFLAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE AU FOST DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

25 septembrie 2023

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de imigrări din municipiul Bucureşti şi cei din judeţele Botoșani și Timiș au desfăşurat mai multe acțiuni, pe raza de competenţă, având ca scop combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României. Peste 20 de străini au fost legitimați și alți trei au fost luați în custodie publică.  

În perioada 22 – 24 septembrie a.c., poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti-Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor și cei din judeţele Botoșani și Timiș au desfăşurat, o serie de activităţi specifice pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, la data de 22 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din București au depistat un tânăr de 28 de ani, din Algeria, bănuit de trecere frauduloasă a frontierei de stat.  Acesta a fost introdus în Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

La ieşirea din ţară, pe numele străinilor va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

O zi mai târziu (23 septembrie a.c.), polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Timiș au preluat de la colegii lor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Moise Groza” Timiș un tânăr de 19 ani, din Afganistan, bănuit de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Un alt străin din Republica Moldova, în vârstă de 43 de ani, bănuit de tentativă la infracțiunea de trecere a frontierei de stat a fost preluat de polițiștii de imigrări de la colegii lor din cadrul Secției 1Poliție Timișoara, sâmbătă, 24 septembrie a.c..

Persoanele în cauză au fost introduse în Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică Arad, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele acestora va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile actului normativ menționat anterior.

Alți 23 de străini, cu vârste cuprinse între 21 și 52 de ani, din Pakistan și Sri Lanka, au fost legitimați de polițiștii de imigrări din Botoșani în cadrul unei acțiuni desfășurată la data de 24 septembrie a.c..

Au fost verificate trei unități de cazare, dar și zonele aglomerate (gară, autogări etc.), nefiind constatate situații de încălcare a legislației în domeniu.

Polițiștii de imigrări vor continua acțiunile și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut