Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 20 DE DECIZII DE RETURNARE EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA

24 octombrie 2022

Timp de o săptămână, poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Garda de Coastă Constanța și Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, au desfășurat, pe raza de competență, mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre. Au fost emise 23 de decizii de returnare, în 11 cazuri fiind instituită măsura interzicerii intrării în România.

În perioada 17-23 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța au continuat acțiunile pe raza de competență, în cooperare cu structurile cu atribuții în domeniu, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini în România.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat în situații ilegale 23 de cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, din Turcia, India, Filipine, Thailanda și Nepal. 12 dintre cetățenii străini desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă având în același timp ședere ilegală în România, iar ceilalți 11 se aflau  în ședere ilegală pe teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional cetățenii străini și societățile angajatoare, cu amenzi în valoare de 231.400 lei, și au emis pe numele acestora 23 de decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile. În cazul a 11 străini, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii în România pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut