Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 2.500 DE PERMISE DE ȘEDERE AU FOST EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

26 aprilie 2024

Polițiștii de imigrări au emis, la nivel național, în această săptămână, peste 2.500 de permise de ședere, au efectuat peste 100 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale.

În perioada 22 – 25 aprilie a.c., polițiștii de imigrări au emis cetățenilor străini 1.962 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 1.873 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 575 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

În perioada de referință, polițiștii de imigrări au înregistrat 1.694 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă, au fost aprobate alte 1.750 de astfel de documente, iar 265 au fost respinse.

Polițiștii de imigrări, au efectuat 106 acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 15.325 de lei.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 49 de străini aflați în situații ilegale, 15 dintre aceștia fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI  RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut