Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 2.500 DE CERERI DE AZIL ÎNREGISTRATE ȘI MII DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII DE PROTECȚIE TEMPORARĂ EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ACESUI AN

10 aprilie 2023

2.528 de cereri de azil au fost înregistrate de polițiștii de imigrări, la nivel național, în primul trimestru al acestui an. Peste 7.100 de permise de ședere pentru beneficiarii de protecție temporară au fost emise.

Cererea de azil poate fi depusă personal, de oricare străin, aflat pe teritoriul României sau într-un punct pentru trecerea frontierei de stat. O persoană este considerată solicitant de azil din momentul manifestării de voinţă, exprimate în scris sau oral, în faţa autorităţilor competente, din care să rezulte că aceasta solicită protecţia statului român.

În cazul străinilor minori, cererile de azil pot fi depuse de reprezentantul legal.

Minorii care au împlinit vârsta de 14 ani pot depune cereri de azil în nume propriu.

Dacă un străin se adresează cu o cerere/memoriu/petiţie în care menţionează că doreşte o formă de protecţie în Romania, i se comunică în scris că este necesar să se prezinte personal la autorităţile competente să primească astfel de cereri.

Cererile de azil depuse în afara teritoriului României nu sunt admise.

Mai multe informații în acest domeniu găsiți aici: https://igi.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2022/10/LEGE-nr.-122-din-4-mai-2006.pdf

De asemenea, polițiștii de imigrări au emis în perioada de referință permise de ședere pentru 7124 beneficiari de protecție temporară.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut