Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

24 mai 2024

În perioada 16 – 23 mai a.c., polițiștii de imigrări, în cooperare cu structuri cu atribuții în domeniu, au continuat, la nivel național, acțiunile privind prevenirea și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României.

Ca urmare activităților desfășurate au fost depistați în situații ilegale 101 străini, dintre care 27 sunt din Nepal, 21 din Sri Lanka, 12 din Bangladesh, iar diferența sunt din alte țări.

Cei mai mulți dintre străini au fost depistați în Județul Arad – 23, Județul Buzău – 20, București – 17, iar diferența au fost depistați în alte județe.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au dispus măsuri în consecință în funcție de fiecare caz în parte (introducerea în centrele de custodie publică, emiterea decizie de returnare etc.).

Polițiștii de imigrări rămân în continuare la datorie, prioritățile acestora fiind respectarea legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate, dar și asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil.  

Exemplu:

CINCI BĂRBAȚI DIN INDIA ȘI NEPAL DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN ARAD, ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI AI INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ

La data de 16 mai a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Arad, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, au desfășurat o acțiune în Municipiul Arad, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor în România.

În acest context au fost depistați în situații ilegale trei bărbați din India și doi din Nepal, în timp ce desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă și contract individual de muncă la o societate comercială din municipiu.

Ca urmare a verificărilor efectuate, pe numele a trei dintre străini au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul țării noastre în 15 zile. Alt străin a fost îndrumat să-și reglementeze dreptul de ședere, întrucât este membru de familie al unui cetățean român, iar în astfel de situații este interzisă returnarea. Cel de-al cincilea a fost introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Arad, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre (pe numele străinului a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, însă nu a fost respectată).

De asemenea, reprezentantul societății comerciale a fost invitat la sediul structurii de imigrări, în vederea continuării verificărilor și luarea măsurilor legale, dacă se impun.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

UN BĂRBAT DIN BANGLADESH A FOST ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

Sari la conținut