Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PERMANENT LA DATORIE!

14 iunie 2023

Polițiștii de imigrări vor fi la datorie și în perioada 1 iunie – 17 septembrie a.c., acționând, la nivel național, pentru siguranța cetățenilor în Sezonul Estival 2023.

Obiectivele principale sunt intensificarea activităților de prevenire și combatere a migrației ilegale, a șederii ilegale, respectiv a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, vor fi intensificate acțiunile și controalele în locurile și mediile frecventate de străini, precum și în incinta operatorilor economici, atunci când sunt date sau indicii cu privire la existența că în acele locuri sau medii există străini care nu respectă prevederile legale privind regimul străinilor în România.

De la debutul acțiunii (1 – 13 iunie a.c.), polițiștii de imigrări au depistat în situații ilegale 137 de străini, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 300 de sancțiuni contravenționale.

Dintre străinii depistați în astfel de situații, 39 sunt din Bangladesh, 14 din Pakistan, 13 sunt din India, iar diferența din alte state.

În perioada de referință au fost emise 133 de decizii de returnare, fiind îndepărtați sub escortă 63 de străini.

Polițiștii de imigrări sunt în continuare la datorie și acționează atât cu forțe cât și în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru că ne dorim ca această perioadă să se desfășoare în condiții de siguranță.

Reamintim cetățenilor străini să respecte dreptul de ședere în România și legislația în domeniu.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut