Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PE PARCURSUL ANULUI 2020, POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI VRANCEA AU ASIGURAT MANAGEMENTUL ŞEDERII ŞI REZIDENŢEI PENTRU 1000 DE CETĂȚENI STRĂINI ȘI EUROPENI

21 ianuarie 2021

 În cursul anului 2020, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Vrancea au asigurat managementul şederii şi rezidenţei în România pentru 949 de persoane, dintre care 659 din staţe terţe şi 290 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE. Au fost efectuate 56 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost depistaţi 11 cetățeni străini în situaţii ilegale și emise 29 decizii de returnare. De asemenea, au fost gestionate 149 de cereri  pentru avize de angajare/detașare lucrători permanenţi. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.300 de lei.

Activitatea polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Imigrări al județului Vrancea s-a desfășurat, pe parcursul anului 2020, în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare pe linie de migrație și luând în considerare dispozițiile legale, recomandările și măsurile emise de prevenire şi limitare a răspândirii infectării cu coronavirus (COVID-19).

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: angajare în muncă, reîntregirea familiei sau ședere pe termen lung în țara noastră.

În cursul anului 2020, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Vrancea au asigurat managementul şederii şi rezidenţei în România pentru 949 de persoane, dintre care 659 din staţe terţe şi 290 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE.

În ceea ce privește șederea/rezidența pe teritoriul României, în anul 2020, polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al județului Vrancea au emis 29 decizii de returnare, cele mai multe 26 ca urmare a revocării dreptului de ședere temporară în România.

În cadrul unei acţiuni desfășurate pe raza municipiului Focșani,  poliţiştii  Serviciul pentru Imigrări al judeţului Vrancea au depistat cu ședere ilegală un cetățean moldovean, care nu a respectat decizia de returnare emisă anterior, fiind îndepărtat sub escortă de pe teritoriul României și aplicată măsura nepermiterii intrării în țară pentru o peioadă de 1 an.

În ceea ce privește admisia în România, în perioada de referinţă au fost primite 6 invitaţii în scop de vizită pentru cetățeni din Egipt. De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 309 permise de şedere, dintre care 300 pentru şedere temporară şi 9 pentru şedere pe termen lung. Au fost acordate 71 de certificate de înregistrare pentru cetățeni UE/SEE . În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 149 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind aprobate 137 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detaşaţi.

Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.300 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare, OUG 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale UE/SEE/CH şi OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate rămân acţiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut