Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PATRU STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

4 decembrie 2023

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului București, au desfășurat săptămâna trecută o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale a străinilor pe teritoriul țării noastre. Patru străini au fost depistați în situații ilegale. În două cazuri a fost dispusă măsura interzicerii intrării în România, pentru perioade cuprinse între un an și 6 luni și 2 ani, iar în două cazuri, străinii au solicitat o formă de protecție internațională.

La data de 29 noiembrie a.c., un bărbat de 43 de ani, din Sri Lanka, a fost depistat de polițiști în ședere ilegală. Din verificări a reieșit că, pe numele persoanei în cauză, polițiștii de imigrări din Sibiu au emis decizie de returnare, însă aceasta nu a fost respectată.

Un alt bărbat de 31 de ani, din India, care se afla în ședere ilegală, a fost depistat de polițiștii de imigrări în aceeași zi.

Cei doi străini au fost îndepărtați sub escortă până la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport “Henri Coandă”.

De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele acestora a fost instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru perioade cuprinse între un an și 6 luni și 2 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În continuarea activităților desfășurate de polițiști au mai fost depistați în ședere ilegală doi bărbați, ambii de 30 de ani, din Pakistan, respectiv Siria.

Întrucât cei doi au solicitat o formă de protecție internațională au fost conduși la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la clarificarea situației.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut