Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PATRU STRĂINI AU FOST TRANSFERAȚI IERI DIN FRANȚA ȘI GERMANIA ÎN BAZA REGULAMENTULUI DUBLIN

20 decembrie 2023

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti

au preluat ieri de la Punctul de Trecere a Frontierei – Aeroport Henri Coandă București, patru străini transferați din Franța, respectiv Germania în baza Regulamentului Dublin. Trei dintre aceștia au fost introduși în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, iar cel de-al patrulea a fost transferat în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la clarificarea situației, întrucât a solicitat o formă de protecție internațională.

  • La data de 19 decembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au introdus în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul României, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 40 de ani, din Siria, Pakistan și Somalia, transferați din Franța, respectiv Germania în baza Regulamentului Dublin.

La ieşirea din ţară, pe numele bărbaților va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

  • În aceeași zi, alt bărbat de 24 de ani, din Pakistan, transferat din Franța în baza aceluiași regulament, a solicitat o formă de protecție internațională, fiind condus la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la clarificarea situației.
  • De asemenea, în continuarea activităților, polițiștii au mai depistat în situații ilegale un bărbat de 41 de ani, din Nepal. Din verificări a reieșit că acesta a intrat legal în România, în scop de angajare în muncă. Pe numele persoanei în cauză, polițiștii de imigrări au emis la începutul lunii octombrie a acestui an decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 de zile de pe teritoriul țării noastre, însă nu a fost respectată.  

Bărbatul a fost introdus ieri în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul României, iar la ieşirea din ţară va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de un an și 6 luni, în conformitate cu prevederile actului normativ menționat anterior.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut